Huurwoning


 

Een woning huren van WoonGoed 2-Duizend? Dat gaat zo!
 

Van inschrijving tot contract

Wilt u nu of in de toekomst een woning huren bij WoonGoed 2-Duizend dan vindt u op deze pagina de belangrijkste informatie.

Reageren op ons aanbod via Thuis in Limburg
Wij zijn aangesloten bij Thuis in Limburg. U vindt onze huurwoningen op www.thuisinlimburg.nl.
Via Thuis in Limburg kunt u een account als woningzoekende aanmaken en vervolgens reageren.

Het huuradviesgesprek

Als u in aanmerking komt voor een woning waarop u gereageerd heeft, ontvangt u een uitnodiging voor het huuradviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten. U kunt tijdens dit gesprek al uw vragen stellen over huren bij WoonGoed 2-Duizend. In de uitnodiging voor het huuradviesgesprek vragen wij u een aantal gegevens* mee te brengen. Aan de hand van deze gegevens beoordelen wij of u daadwerkelijk voor de aangeboden woning in aanmerking komt.

* Voor het toewijzen van een woning moet u een IBRI - formulier voorleggen. Dit formulier gebruiken wij voor de controle van uw inkomen. Het formulier opvragen kan via het gratis telefoonnummer van de BelastingTelefoon:0800-0543. Op het moment dat u van ons te horen krijgt dat wij de woning aan u kunnen toewijzen moet u dit formulier in huis hebben. Is dit niet het geval, dan gaat de woning naar de volgende woningzoekende op de reactielijst.

Woningaanbieding

Tijdens het huuradviesgesprek krijgt u van ons een schriftelijke woningtoewijzing met acceptatieformulier. Op het acceptatieformulier kunt u binnen 3 werkdagen aangeven of u de woning daadwerkelijk wilt gaan huren.

Bezichtiging

Als de toegewezen woning nog bewoond is, maakt u met de huidige bewoner een afspraak om de woning te bekijken. Staat de woning al leeg dan maken wij met u een afspraak.

Overnames

De vertrekkende huurder kan 'roerende zaken' als gordijnen of laminaat aan u ter overname aanbieden. U bepaalt zelf of u deze zaken wel of niet wilt overnemen en voor welk bedrag. WoonGoed 2-Duizend neemt nooit roerende zaken over.

Acceptatie van de woning

Als u de woning accepteert, ondertekent u het acceptatieformulier en stuurt u dit binnen 3 werkdagen terug. Bij acceptatie van een woning vervalt uw inschrijftijd als woningzoekende. Bent u op dit moment al huurder van ons, dan is het belangrijk dat u de huur van uw 'oude' woning tijdig opzegt. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. U kunt de huur iedere werkdag van de maand opzeggen.

Weigering van de woning

Ook als u de aangeboden woning afwijst laat u dit zo snel mogelijk telefonisch weten en stuurt u binnen 3 werkdagen het acceptatieformulier retour. U blijft gewoon ingeschreven als woningzoekende en u kunt verder zoeken naar een passende woning. Ontvangen wij binnen 3 dagen geen bericht van u, dan vervalt uw toewijzing.

Sleuteluitgifte

Als u de toewijzing accepteert, krijgt u van ons een uitnodiging voor de oplevering en sleuteluitgifte. Deze afspraak vindt plaats in de woning. Na het tekenen van het huurcontract bent u officieel de huurder van de woning.

De 1e huur en de bijkomende administratiekosten van € 34,- dient u vóór datum sleuteloverdracht voldaan te hebben.

Vragen over de oplevering?

Voordat u de sleutel van uw nieuwe woning krijgt, heeft onze aannemer in de woning onderhoud uitgevoerd. Heeft u in de eerste maand nog vragen of opmerkingen over uw woning, neem dan contact op met de senior medewerker Wonen die bij de sleuteluitgifte aanwezig was.

Belangrijke documenten

Huurovereenkomst
Algemene voorwaarden voor het huren van een zelfstandige woning
Informatiefolder: Goed Wonen? WoonGoed 2-Duizend!

Heeft u verder nog vragen?

U kunt ons altijd mailen met eventuele vragen. U bereikt ons via wonen@woongoed2-d.nl. Daarnaast zijn we telefonisch te bereiken van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur via ons algemene telefoonnummer: 077 - 47 67 777. Onze medewerkers Wonen helpen u graag.