Energie besparen

Wanneer we nieuwe woningen bouwen, vinden we het erg belangrijk dat ze met duurzame materialen gebouwd worden. De huizen moeten zuinig zijn in energieverbruik. Ook bij bestaande woningen voeren we energiebesparende maatregelen uit.

Nieuwe woningen

De woningen die WoonGoed 2-Duizend momenteel bouwt scoren goed op dit vlak. Zo hebben wij in 2017 verschillende Nul-op-de-meter (NOM) woningen gebouwd in Reuver. Deze woningen wekken jaarlijks net zo veel energie op als een gemiddeld huishouden dat in de woning woont in een jaar verbruikt.

Zonnepanelen

Zonnig Limburg is een uniek samenwerkingsverband van elf Limburgse woningcorporaties, waaronder WoonGoed 2-Duizend, en de Provincie Limburg. Dankzij Zonnig-Limburg kunnen wij onze huurders tegen zeer gunstige voorwaarden zonnepanelen aanbieden. Wij zorgen voor de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen. Uw voordeel start al vanaf de eerste dag én er is geen sprake van een terugverdientijd. U hoeft zelf namelijk niets te investeren in zonnepanelen!

Wij kiezen ervoor om als corporatie eigenaar te worden van de zonnepanelen en gaan hierbij op twee manieren te werk:

  • Projectmatig
    Wij zoeken in het kader van een zogenaamde energetische opwaardering wijken in ons woningbestand uit en bieden onder bepaalde voorwaarden zonnepanelen aan;
  • Vraaggestuurd
    Wij geven aan van welke huurwoningen bewoners zich kunnen opgeven zonnepanelen te krijgen. We bepalen welke huurwoningen hiervoor in aanmerking komen. Hierbij geldt vervolgens dat wie zich het eerste meldt ook het eerste aan de beurt zal zijn.

Direct voordeel
Zonnepanelen leveren direct een flinke besparing op. Stel dat er op uw dak tien panelen geplaatst kunnen worden. Dan levert u dit een besparing op van ca.43 euro per maand. In dit geval staat daar een eigen bijdrage van 22 euro tegenover. De overige 21 euro is voor u als huurder. Het levert dus direct een netto voordeel van ruim 20 euro op. En dat elke maand weer.
Voorbeeld:

Aantal panelen Uw netto voordeel per maand Totale opbrengst per maand* Uw bijdrage per maand
6           € 11       € 25           € 14
8           € 16       € 34           € 18
10           € 21       € 43           € 22
12           € 26       € 52           € 26

* De totale opbrengst is gebaseerd op een ideale ligging op het zuiden. Uw woning kan een afwijkende ligging hebben.

Verdere informatie:

  • Tautus is onze partner in dit project en plaatst o.a. de panelen.
  • Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met projectleider Hubert van Pol via ons algemene telefoonnummer.
  • Voor algemene vragen kunt u de website van Zonnig-Limburg raadplegen: www.zonnig-limburg.nl