Medische aanpassingen

Moet uw woning worden aangepast?

Soms is het nodig om een huurwoning aan te passen, odat u als huurder langer zelfstandig in de woning kunt blijven wonen. Dat kan bijvoorbeeld met een traplift, een douchezitje of beugels in het toilet. Dit is mogelijk via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Hoe vraagt u het aan?
Een woningaanpassing vraagt u zelf aan. Dat doet u bij uw gemeente. De meeste gemeenten hebben een eigen Wmo- of zorgloket. Andere gemeenten kiezen ervoor om het Wmo-loket bij een instantie onder te brengen. Zoals de MO-zaak (het oude CIZ). Uw gemeente vertelt u er alles over.

Doe het op tijd
Vraag een aanpassing altijd op tijd aan. Want soms duurt het wat langer voordat de gemeente uw aanvraag kan beoordelen. Bijvoorbeeld als het om een grote aanpassing gaat. Uw gemeente vertelt u graag meer.

Gemeente Echt-Susteren

Gemeente Roermond

Gemeente Beesel

Gemeente Leudal

Gemeente Maasgouw (Ohé en Laak en Stevensweert)

Gemeente Roerdalen
 

Wat kost het?
Heeft u een aanvraag ingediend? Dan beoordeelt de gemeente of u de aanpassing nodig heeft en of u een bijdrage in de kosten van hen mag verwachten. Uw gemeente vertelt u graag meer.

Hoe gaat het verder?
Beslist uw gemeente dat de aanpassing medisch noodzakelijk is? Dan vraagt de gemeente ons om een offerte te laten maken. Keurt uw gemeente de offerte goed? Dan geeft WoonGoed 2-Duizend de opdracht om de aanpassing in uw woning te maken.