Onderhoud

Wat is planmatig onderhoud? 
Planmatig onderhoud is onderhoud dat steeds terugkeert en dat wij van tevoren inplannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het repareren en vervangen van kozijnen, deuren, daken, dakgoten en regenpijpen. Ook het schilderen van de buitenkant van uw woning en het schoonmaken van uw cv-installatie en mechanische ventilaties valt hier onder. Dit soort onderhoud voeren we per straat of deel van een wijk in een bepaald jaar uit. Zo zorgen we ervoor dat uw woning altijd goed in orde is.

Wat is niet-planmatig onderhoud?
Dit is onderhoudswerk dat we niet kunnen plannen. Denk hierbij aan het herstellen van dingen die onverwachts stuk gaan. Ook wanneer iemand verhuist en de woning gebreken laat zien, herstellen wij dit.

Wat doet u zelf?
Als huurder helpt u zelf ook mee aan het onderhoud van uw woning. Witten en behangen doet u bijvoorbeeld zelf. Ook uw tuin moet u zelf netjes houden. Dit verwacht WoonGoed 2-Duizend niet alleen van u, het is ook uw plicht dat u bepaalde dingen zelf doet om de woning netjes te houden. 

Vraaggestuurd onderhoud

Vervanging keuken, badkamer en toilet

Uw keuken, badkamer en toilet vervangen we op uw aanvraag. Dit noemen we vraaggestuurd onderhoud.
U bepaalt dus het moment waarop wij uw keuken, badkamer of toilet vervangen. Dit is onze werkwijze sinds 1 januari 2017.
We vervangen deze onderdelen dus niet langer per straat of complex.

U vraagt zelf om vervanging van keuken, badkamer of toilet. U kiest hierbij binnen bepaalde voorwaarden en kaders zelf wat wij precies moeten renoveren of vervangen.

De aanvraag kunt u schriftelijk indienen met dit aanvraagformulier. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen zullen wij deze eerste beoordelen. Daarna nemen we contact met u op voor verdere afspraken.

Voorwaarden
U kunt alleen in aanmerking komen voor vraaggestuurd onderhoud als u geen huurachterstand heeft en de afgelopen twee jaar geen onderhoud geweigerd heeft.

Budget
Jaarlijks stellen we hiervoor een budget vast. Is het budget op, dan schuiven we de aanvragen die nog binnenkomen door naar een volgend jaar.

Levensduur en restwaarde
De eventuele kosten van de vervanging zijn afhankelijk van de 'leeftijd' van het keukenblok, de badkamer of het toilet.
Deze onderdelen gaan een bepaald aantal jaren mee. Dat noemen we de levensduur:

Onderdeel Levensduur
Vervangen toilet 30 jaar
Vervangen doucheruimte 30 jaar
Vervangen keukenblok inclusief tegelwerk 20 jaar

Kosten
Als een onderdeel zijn levensduur bereikt heeft vervangen we dit kostenloos als u om vervanging vraagt.
U krijgt van ons bericht wanneer de levensduur is bereikt.

Maar u kunt het onderdeel ook eerder laten vernieuwen. Hiervoor betaalt u dan een eigen bijdrage gelijk aan de restwaarde van het huidige onderdeel.Over de kosten maken we vooraf samen met u duidelijke afspraken. Zijn we het samen eens, dan gaan we aan de slag.

Keuzeopties
Voor de kastjes, de aanrechtbladen, het sanitair en de tegels heeft u de keuze uit ons standaard aanbod.