Aanpassingen

Zelf Aangebrachte Voorzieningen

Als huurder mag u uw woning tot op zekere hoogte zelf aanpassen. Dit soort aanpassingen worden Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV) genoemd. Hiervoor dient u wel altijd eerst een aanvraag bij ons in te dienen om toestemming te krijgen.

Aanvraagformulier

Wanneer u het aanvraagformulier invult en bij ons inlevert, zullen wij uw aanvraag binnen acht weken beoordelen en u vervolgens wel of geen toestemming verlenen voor de voorgestelde aanpassing. Voor meer informatie over de voorwaarden waar een ZAV per definitie aan hoort te voldoen kunt u onze folder doornemen.

Medische aanpassingen

Soms is het nodig om een huurwoning aan te passen, zodat u als huurder langer of beter zelfstandig in de woning kunt blijven wonen. Dat kan bijvoorbeeld door de plaatsing van een traplift, een douchezitje of beugels bij het toilet. Dankzij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunt u dit soort aanpassingen aanvragen.

Woningaanpassing aanvragen

Een woningaanpassing vraagt u zelf aan. Dat doet u bij uw gemeente. De meeste gemeenten hebben een eigen Wmo- of zorgloket. Andere gemeenten kiezen ervoor om het Wmo-loket bij een instantie onder te brengen; zoals de MO-zaak. Uw gemeente kan u hier meer over vertellen.

Wanneer uw gemeente beslist dat de aanpassing medisch noodzakelijk is vraagt zij ons om een offerte te laten maken voor de aanpassing. Als de gemeente de offerte vervolgens goedkeurt, krijgen wij de opdracht de aanpassing in uw woning te laten uitvoeren.