Overlast

We lossen het samen op

Overlast kan iedereen overkomen. Ook onbedoeld kunt u overlast veroorzaken voor uw buren. Natuurlijk wordt hiermee wel het woongenot aangetast. Om die reden is het belangrijk hier open over te kunnen praten.

Praat met de buren
Heeft u overlast? Probeer dan altijd eerst te praten met uw buren. Toon begrip voor de ander. Dat kan erger voorkomen. En andersom geldt ook: het is een kleine moeite om uw buren even te laten weten dat u een verjaardagsfeestje viert. Dit voorkomt veel ergernis!

Wij willen weten wat er speelt
WoonGoed 2-Duizend vindt een prettige woonomgeving erg belangrijk. Daarom overleggen we regelmatig met onze bewoners of sociaal maatschappelijke organisaties. Zo willen we problemen voorkomen of oplossen.

Als u er zelf niet uitkomt met uw buren  
WoonGoed 2-Duizend neemt haar verantwoordelijkheid bij overlast. Maar dit betekent niet dat we alle situaties ook kunnen oplossen. Daarvoor is één ding heel belangrijk: iedereen moet zijn best doen om er samen uit te komen.
Neem contact op met WoonGoed 2-Duizend door dit overlast formulier in te vullen en te verzenden. Daarna maken we een afspraak met u. U kunt ons dan vertellen waar u last van heeft. Zo krijgen wij een goed beeld van de overlast. Samen zullen we deze overlastmelding in behandeling nemen.

Wij houden uw klacht privé
Natuurlijk gaan wij altijd vertrouwelijk om met uw problemen. Anonieme klachten nemen we in principe niet in behandeling.

Voor meer informatie over omgaan met overlast: Overlast, wat doe je eraan?

Buurtbemiddeling
Inwoners van de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw (Ohé en Laak en Stevensweert), Roermond en Roerdalen kunnen ook een beroep doen op Buurtbemiddeling Midden-Limburg.