Servicekosten

Wat zijn servicekosten?

Servicekosten zijn extra kosten die u als huurder betaalt bovenop uw kale huurprijs. Dit leest u in uw huurovereenkomst. U leest hierin ook waarvoor u servicekosten betaalt.

Bijvoorbeeld voor:

-       het schoonmaken en onderhouden van gemeenschappelijke ruimten

-       gas, water en elektriciteit voor gemeenschappelijke ruimten

-       onderhoud van een gemeenschappelijke tuin of ander groen

-       onderhoud van de lift

-       de huismeester

Hoe betaalt u servicekosten?
U betaalt de servicekosten iedere maand als deel van de huur. Aan het einde van het jaar rekenen we uit hoe hoog de servicekosten echt waren. Waren de kosten hoger? Dan moet u geld bijbetalen. Waren de kosten lager? Dan krijgt u geld terug. Als het nodig is, passen wij ook het bedrag aan voor het volgende jaar. Dat noemen we het voorschotbedrag.

Heeft u vragen of klachten over de service?
Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat u de beste service krijgt. Maar natuurlijk kan er wel eens iets mis gaan. Misschien bent u ergens niet tevreden over. Of misschien heeft u vragen over de service. Bel ons dan gerust. We lossen het graag voor u op.

Vraag onafhankelijk advies aan de Huurcommissie
U kunt met deze vragen ook terecht bij de Huurcommissie. Deze onafhankelijke organisatie bemiddelt als huurder en verhuurder het niet eens zijn over onderhoud, huurprijs en servicekosten. Kijk voor meer informatie op www.huurcommissie.nl of bel de commissie op telefoonnummer (0800) 488 72 43.
Adres:
Huurcommissie, Postbus 16495, 2500 BL Den Haag.