Opbouw huurprijs

De huurprijs van een woning is als volgt opgebouwd:

Netto huurprijs
De basis van de huurprijs is de netto huurprijs. Dit is de huurprijs zonder eventuele bijkomende servicekosten.

Servicekosten
Extra kosten die nog bij de netto huurprijs kunnen komen zijn de zogenaamde servicekosten. Deze verschillen per (appartementen)complex en kunnen uit verschillende onderdelen bestaan. Denk hierbij aan schoonmaak van algemene ruimtes, verlichting in algemene ruimtes, onderhoud aan de tuin etc. Het bedrag dat u maandelijks aan servicekosten betaalt is een voorschot. Het verschil tussen voorschot en werkelijke kosten verrekenen wij jaarlijks met u.

Klik hier om meer te lezen over servicekosten en de verrekening ervan.

Bruto huurprijs
De bruto huurprijs voor een woning is de netto huurprijs met daarbij opgeteld eventuele servicekosten. De stookkosten horen niet bij de bruto huurprijs.

Stookkosten
Sommige complexen van WoonGoed 2-Duizend hebben een collectieve verwarming. Voor de afname van warmte betaalt u dan aan WoonGoed 2-Duizend een voorschot verwarmingskosten. Aan het einde van het stookseizoen ontvangt u een afrekening van de werkelijke kosten.

Huurspecificatie
Wilt u precies weten hoe uw huur opgebouwd is? Dan kunt u hiervan een overzicht krijgen. Stuur hiervoor een email met daarin uw vraag en adres.