Huur opzeggen

Hoe werkt het?

De opzegtermijn voor uw huurwoning is minimaal één maand. U kunt op iedere werkdag van de maand uw huur opzeggen. Wilt u de huur opzeggen? Dan kunt u ons het beste even bellen. Dan maken we meteen verdere afspraken met u.

Tip:
Zeg uw huur het liefst ruim van tevoren op. Wij kunnen uw woning dan op tijd aan iemand anders verhuren. Misschien wilt u dat de nieuwe huurder spullen van u overneemt? Dan heeft u ook genoeg tijd om dat te regelen.

We kijken uw woning na: de vooropname
Heeft u de huur opgezegd? Dan komt de Senior Medewerker Wonen bij u langs om de woning samen met u na te kijken. Deze medewerker legt u uit hoe u de woning moet achterlaten als u straks verhuist. Dat noemen we de vooropname. Op uw laatste huurdag komt de medewerker nog een keer bij u langs en controleert dan of u alles goed heeft achtergelaten. Dit noemen we de eindopname.

Eindafrekening
Binnen 6 weken na de eindopname ontvangt u een eindafrekening. Op deze eindafrekening staan de eventuele huurstanden die u nog moet betalen aan WoonGoed 2-Duizend of die u van WoonGoed 2-Duizend retour ontvangt. Daarnaast brengen wij eventuele verwijder-, herstel- of vernieuwingskosten in rekening.

Zo laat u de woning achter
Moet u nog wat veranderen in de woning? Dan laat de Senior Medewerker Wonen u dat weten tijdens de vooropname. Dit leggen we vast in een opnamerapport. U zet allebei uw handtekening en u krijgt een exemplaar van het rapport. Wij voeren deze werkzaamheden het liefst zelf uit. Dan weet u ook zeker dat het goed gebeurt. Ook hoeft u dan achteraf niet alsnog te betalen omdat u bijvoorbeeld zelf de werkzaamheden niet volledig heeft kunnen uitvoeren. U leest in het rapport wat het ongeveer kost wanneer wij het werk voor u doen.

Let op:
Het opnamerapport is een belangrijk document. Dit is een overeenkomst tussen u en WoonGoed 2-Duizend.

Als u zelf iets heeft veranderd
Heeft u zelf iets veranderd in de woning? Dan laat onze medewerker u bij de vooropname weten wat u hiermee kan of moet doen.

Als u meer wilt weten
In de folder Huuropzegging/Mutatieprocedure.vindt u alle informatie over het opzeggen van de huur.